Η Εταιρεία

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

ABC Development παρέχει ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στην κατασκευή, ανάπτυξη και διαχείριση ακίνητης περιουσίας στον οικιστικό και επαγγελματικό χώρο. 

Το πεδίο δραστηριοτήτων της εταιρείας μας περιλαμβάνει τα εξής:

 • Κατασκευές οικιστικών συγκροτημάτων, και επαγγελματικών, τουριστικών 
  και βιομηχανικών ακινήτων
 • Διαμεσολάβηση σε πράξεις ακινήτων (αγορές, πωλήσεις, ενοικιάσεις)
 • Διαμεσολάβηση σε επαγγελματικά ακίνητα (αγορές, πωλήσεις ενοικιάσεις)
 • Ακίνητα εισοδήματος
 • Διαχείριση και ανάπτυξη επενδύσεων σε ακίνητα
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, 
  .αναγνώρισης δασικής ιδιοκτησίας. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ABC DEVELOPMENT

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η ABC Development  κατάφερε να καθιερωθεί στην αγορά κατασκευής και μεταβίβασης ακινήτων. 

Σταθμοί στην έως τώρα πορεία της αποτελούν η κατασκευή εμπορικών – επαγγελματικών κτιρίων και ποιοτικών κατοικιών σε όλη την Κρήτη, καθώς και η συμμετοχή της σε αναπτυξιακά-επενδυτικά προγράμματα κατασκευαστικών έργων. Επίσης, η ABC Development  έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συμβούλων μεταβιβάσεων ακινήτων στην Κρήτη. 
Η επιτυχημένη επιχειρηματική ανέλιξη της ABC Development  και η ταχεία διεύρυνση     της πελατειακής της βάσης στα χρόνια λειτουργίας της αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για τη μελλοντική πορεία της εταιρείας. 

Η ΦΟΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Για τη φιλοσοφία μας, κέντρο δράσης και ανάπτυξης είναι ο ‘πελάτης-άνθρωπος’.

Κατανοώντας τη σημασία της ακίνητης περιουσίας στην καθημερινή ζωή του πολίτη και των επιχειρήσεων, ανταποκρινόμαστε γρήγορα και δυναμικά στις απαιτήσεις της σύγχρονης κτηματαγοράς.

Προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας στις ιδιαίτερες προσωπικές ανάγκες, οικονομικές δυνατότητες και επιθυμίες του ιδιώτη και του επιχειρηματία-επενδυτή, στοχεύοντας πάντα στο ποιοτικότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Λειτουργούμε με κύριες επιχειρηματικές αξίες την ευελιξία, την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό. Η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών της, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στον χώρο των κατασκευών και των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών. Τέλος καθημερινά υιοθετούμε τις πιο εξελιγμένες τεχνικές διοίκησης και marketing.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Πάγιος στόχος μας στην ABC Development  είναι η παροχή ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών λύσεων για την κατασκευή, πώληση, αγορά, διαχείριση και ανάπτυξη  ακινήτων. Επιδιώκουμε τη μεγιστοποίηση της αξίας της επένδυσης σας στην αγορά των ακινήτων. Οι ποιοτικές κατασκευές κτιρίων και η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες σας, αποτελούν τους μοχλούς ανάπτυξης της εταιρείας μας.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ

Στην ABC Development θεωρούμε τους ανθρώπους μας ως το πιο πολύτιμο συντελεστή μιας επιτυχημένης πορείας. Η εταιρία διαθέτει ένα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζεται από έμπειρους και αξιόλογους επαγγελματίες στις ακόλουθες ειδικότητες:

 • Συμβούλους αξιοποίησης και μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας
 • Συμβούλους διαμεσολάβησης και επενδύσεων
 • Συμβούλους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών
 • Τεχνικούς συμβούλους (αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους)
 • Νομικούς συμβούλους
 • Συμβούλους μελετών ανάπτυξης, αξιοποίησης και διαχείρισης έργων.
 • Συμβούλους ανάπτυξης και αξιοποίησης γαιών

Επίσης, η ABC Development αναπτύσσει ταχύτατα ένα δίκτυο συνεργατών και γραφείων υποστήριξης σε όλη την Κρήτη. 

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Διαθέτοντας μία ευρεία κεφαλαιακή βάση, η ABC Development  έχει κατασκευάσει μία πληθώρα σύγχρονων ποιοτικών κατοικιών και εμπορικών επαγγελματικών χώρων, ενώ έχει να επιδείξει πλούσιο έργο στην παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης και αξιοποίησης μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Η εκτεταμένη τεχνογνωσία και εμπειρία της εταιρίας έχουν εξασφαλίσει την οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας με τους πελάτες μας, που περιλαμβάνουν ιδιώτες, επιχειρήσεις, θεσμικούς φορείς και επαγγελματίες-επενδυτές.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Στην ABC Development μια έμπειρη ομάδα μελετητών και μηχανικών εφαρμογής και εργοταξίου αναλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή κτιρίων συνδυάζοντας την τεχνική αρτιότητα με την οικονομική αποτελεσματικότητα. Η μακρόχρονη συνεργασία με εργολάβους και υπεργολάβους μεγάλης εμπειρίας μας επιτρέπει να προσφέρουμε δημιουργικές και αξιόπιστες λύσεις στην κατασκευή κατοικιών, επαγγελματικών, τουριστικών και βιομηχανικών κτιρίων.

Τέλος, η εταιρεία αναλαμβάνει μελέτες και κατασκευές αναπαλαίωσης και ανακαίνισης κτιρίων

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Για την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων αναγκών και απαιτήσεών σας, η ABC-DEVELOPMENT προσφέρει το εξής ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών: 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΚΕΥΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ, ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΓΟΡΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΑΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Στη ABC Development έχουμε μεγάλη εμπειρία στο να καθοδηγούμε τους πελάτες μας μέσα από την διαδικασία αγοράς ενός ακινήτου. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια σύνοψη των διαδικασιών αυτών:

 • Ραντεβού Παρουσίασης Κατοικιών
 • Διαδικασία Αγοράς
 • Τρόπος Πληρωμής

Καθορισμός Ραντεβού:

Εάν βρίσκεστε στη Κρήτη μην διστάσετε να μας ζητήσετε μια αναλυτική παρουσίαση των κατοικιών που αναπτύσσει η ABC DEVELOPMENT. Παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: [email protected] ή απλά καλέστε μας στο +30 2810 315 001 για να κλείσουμε ένα ραντεβού μέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί.

Εάν δεν είστε κάτοικος Κρήτης και σχεδιάζετε να επισκεφθείτε το νησί στο άμεσο μέλλον, παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερώστε για τις ημερομηνίες της επίσκεψής σας, ώστε να βεβαιώσουμε ότι κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα είναι διαθέσιμος εκείνη την περίοδο.

Πριν την πραγματοποίηση του ραντεβού:

Διαθέστε λίγο χρόνο ώστε να μας περιγράψετε τις προδιαγραφές, ανάγκες και επιθυμίες σας για την αγορά της νέας σας κατοικίας. Αυτό θα μας βοηθήσει ώστε να σας παρουσιάσουμε τα ακίνητα που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σας και θα κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία εύρεσης του σπιτιού των ονείρων σας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης:

Ο Εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα είναι σε θέση να σας απαντήσει σε όποια απορία έχετε σχετικά με το ακίνητο που επισκέπτεστε, όπως και σε πιο γενικές ερωτήσεις που μπορεί να αφορούν τη διαδικασία αγοράς ενός ακινήτου.

Η ABC DEVELOPMENT ανυπομονεί να σας γνωρίσει από κοντά, και θα είναι ευχαρίστησή μας να καλύψουμε τις ανάγκες σας για αγορά ακινήτου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ελληνική νομοθεσία απαιτεί οι αγοραστές να έχουν τον προσωπικό τους δικηγόρο, κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας του ακινήτου, γεγονός που σας δίνει τη καλύτερη εγγύηση ότι η διαδικασία ακολουθεί τις σωστές μεθόδους. Ο δικηγόρος σας θα συντάξει πληρεξούσιο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι, αυτός ή αυτή θα μπορεί να υπογράφει οποιοδήποτε δικαιολόγητικό κατά την απουσία σας. Άρα, δε χρειάζεται να είστε παρόντες ούτε στη διαδικασία αγοράς, ούτε στην υπογραφή της σύμβασης. Μπορείτε φυσικά να χειριστείτε τη διαδικασία της αγοραπωλησίας μόνοι σας, αλλά το κόστος δεν θα είναι λιγότερο.

Ο δικηγόρος θα κανονίσει να:

 • ανοίξει ένας λογαριασμός σε μια τράπεζα
 • να εκδοθεί Α.Φ.Μ.
 • να εξεταστούν οποιαδήποτε νομικά βάρη στο ακίνητο
 • να εξεταστούν όλες οι συμβάσεις που έχουν καταχωρηθεί στο ακίνητο
 • τον έλεγχο των τεχνικών σψεδίων που αφορούν το ακίνητο
 • τις πληρωμές εκ μέρους του πελάτη
 • τη σύμβαση για τον συμβολαιογράφο

Ο χρόνος που υπολογίζετε από την προκαταβολή μέχρι την υπογραφή του τελικού συμβολαίου είναι περίπου δύο (2) εβδομάδες.

Το κόστος της ιδιοκτησίας του ακινήτου στην Ελλάδα είναι ελάχιστο – δεν υπάρχουν ετήσιοι φόροι ιδιοκτησίας εκτός κι αν η αξία υπερβαίνει τις 411.000 ευρώ. Οι χρεώσεις νερού βασίζονται σε χρήση με το μέτρο. Η εγκατάσταση ηλιακών είναι δεδομένη, προσφέροντας ζεστό νερό, χωρίς επιπλέον χρέωση για 11 μήνες τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του έτους.

Σε περίπτωση χρήσης κεντρικής θέρμανσης, εκτιμούμε τα ετήσια έξοδα θέρμανσης περίπου στα 200-250  ευρώ. Το κόστος ασφάλισης είναι χαμηλό, γύρω στα 250 ευρώ ανά έτος για ένα ακίνητο 100 μ2 περίπου. Αυτό προσφέρει ασφάλιση τόσο για φωτιά όσο και για κλοπή.

Μόλις βρείτε το σπίτι των ονείρων σας θα πρέπει να διαθέσετε μια μικρή προκαταβολή, ώστε να το αποσύρουμε από την αγορά. Κατόπιν η ABC DEVELOPMENT θα παρέχει στο δικηγόρο σας όλα τα έγγραφα που χρειάζονται ώστε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι νομικοί έλεγχοι στο ακίνητο καθώς και να προετοιμαστούν τα χαρτιά για το τελικό συμβόλαιο. 

Συνήθως αυτή η διαδικασία δε διαρκεί πάνω από δύο (2) εβδομάδες. Είναι αυτονόητο ότι η προκαταβολή θα επιστραφεί στην περίπτωση που υπάρξει κόλλημα κατά τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας. 

Σε περίπτωση που το σπίτι είναι τελειωμένο (key-ready), η προκαταβολή ορίζεται στο 20% και το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται με την υπογραφή του τελικού συμβολαίου. Σε κάθε περίπτωση, βασιζόμενοι σε ποια φάση ανέγερσης βρίσκεται το σπίτι σας, θα καταβάλετε τμηματικά το υπόλοιπο αντίτιμο βάση του ακόλουθου πίνακα. 

Τρόπος Πληρωμής (όταν η κατοικία βρίσκεται ακόμα σε φάση ανέγερσης)

Σύνολο  100%
Προκαταβολή (αρραβώνας)  5%
30 ημέρες(από προκαταβολή)  15%
Έναρξη χωματουργικών εργασιών  20%
Ανέγερση τοιχοποιίας  20%
Σοβάτισμα – Πάτωμα – Στέγη  20%
Παράδοση κατοικίας  20%

ΔΟΜΗ ΤΗΣ ABC DEVELOPMENT

Για την αποτελεσματική λειτουργίας της , η εταιρεία μας έχει την ακόλουθη οργάνωση

Δομή Εταιρείας